Poznaj kuchnię wszystkimi zmysłami

17 Czerwca 2016

Jedząc nie zawsze zwracamy uwagę na wszystkie walory potraw. Delektujemy się wyłącznie ich smakiem. A skoro mamy więcej zmysłów, czemu nie zadbamy o to, aby poznać kuchnię za pomocą każdego z nich? Uruchomić zmysły pomoże nam mieszcząca się w Krakowie restauracja Terytorium Smaku. Tu zadbano nie tylko o dobry smak, ale również wygląd, zapach, a nawet zmysł dotyku, dzięki któremu będziemy mogli wyczuć kontrast temperatur i teksturę naszych dań. 

 

W restauracji skosztujemy przede wszystkim doskonałych potraw inspirowanych kuchnią gruzińską i ukraińską. Znajdziemy również tradycyjne polskie dania wzbogacone elementami kuchni ze wschodu. Terytorium Smaku słynie przede wszystkim z dobrych mięs. W restauracji uraczymy się tatarem z cielęciny, skosztujemy doskonałej wieprzowiny oraz królika nadziewanego suszonymi pomidorami i serem feta podanego z karmelizowanymi jabłkami i smażonymi ziemniakami. Co więcej w menu znajdziemy sześć pozycji steków.

 

 

Oczywiście oprócz mięsa w restauracji serwowane są przepyszne przysmaki morza. Naleśniki z łososiem i mascarpone oraz tatar z łososia czy rolady z filetów śledziowych z winogronem będą doskonałą przekąską dla jaroszy. Terytorium Smaku to restauracja, która chwali się niezwykła dbałością o jakość składników, z których przygotowywane są potrawy. Aby wydobyć esencję smaku do potraw dodawane są jedynie czyste zioła, sól i pieprz. 

 

Jeśli kuchnia jest sercem restauracji, to bar jest jej duszą. W Terytorium Smaku przykuwa on uwagę od samego wejścia swoją estetykę wzorowym ładem i porządkiem. Pracujący tu barmani i barmanki wkładają w swoją pracę całe serce. Potrafią wysłuchać, doradzić, nierzadko zdziwić, a nawet wzbudzić sensację.

 

  

 

W restauracji znajdziemy dania w bardzo przystępnej cenie, a co najważniejsze z OpenCard dostaniemy aż 30% zniżki na jedzenie oraz alkohol.