Restauracja przyjazna dzieciom

Restauracja przyjazna dzieciom

2017-01-05 15:12 ico

Już w najbliższą niedzielę ruszają cotygodniowe warsztaty tematyczne dla dzieci w restauracji Benihana. 8 stycznia rozpoczną się pierwsze zajęcia z tworzenia orgiami. Początek zajęć planowany jest na godzinę 14:00, wstęp na zajęcia jest bezpłatny.

Warsztaty dla dzieci, kącik zabaw i animator – to propozycja Benihany na rodzinne spędzenie czasu w klimacie Kraju Kwitnącej Wiśni. Wspólny posiłek przygotowany na tepanie – płycie służącej do przyrządzania grillowanych potraw – to nie tylko smaczny pomysł na niedzielny obiad, ale także jedyny w swoim rodzaju kulinarny pokaz azjatyckiej kuchni.

 

Z myślą o najmłodszych twórcy restauracji Benihana przygotowali specjalny kącik zabaw a w nim co tydzień inne warsztaty. W każdą niedzielę w kąciku jest wykwalifikowana animatorka, która zadba o to, by dzieci nie nudziły się podczas rodzinnego obiadu, a także żeby miały możliwość zabawy z rówieśnikami. W kąciku znalazły się między innymi zabawki edukacyjne z sklepu Mimbla, a także pluszaki i gry przygotowane z myślą o dzieciach w różnym wieku. Dodatkową atrakcją dla najmłodszych jest warsztat tworzenia zabawek z dmuchanych balonów, które po obiedzie dzieci mogą wziąć ze sobą do domu. Każde dziecko otrzyma kolorowankę Benihany, wypełniając ją bierze udział w konkursie, w którym do wygrania jest darmowa kolacja dla znajomych dzieci. W Benihanie zostało skomponowane specjalne KIDS Menu – dostosowane do ulubionych smaków najmłodszych gości. Wszystkie dzieci od razu po przyjściu do restauracji dostają także specjalną czapkę szefa kuchni z licznymi grami i zabawami, która umili czas podczas pobytu w restauracji.

 

Dla rodziców restauracja przygotowała wyjątkowe japońskie smaki, dotąd niespotykane w warszawskich restauracjach. Grill oraz robatayaki – tradycyjne japońskie dania z grilla i szaszłyki – są specjalnością restauracji. Oprócz nich w menu znajdziemy mięso oraz owoce morza w tempurze, tradycyjne japońskie zupy MISO i cebulową, warzywa, pierożki GYOZA i oczywiście – sushi. Na deser możemy zamówić lody o smaku zielonej herbaty, wyjątkowy sernik z białą czekoladą lub spróbować nietypowego creme brulee z japońskim herbacianym naparem. Napoje i bar menu to również bogata karta smaków: od ryżowych sake’ów, japońskiego whisky przez japońskie likiery, koktajle, wina, po wachlarz herbat. Wszystkie te potrawy przygotowywane są na oczach gości według tradycyjnych receptur przez kucharzy w charakterystycznych strojach.

 

540 m2, 8 stołów teppanyaki, Japanese Gardern, część restauracyjna, sushi bar, strefa chillout i zamknięty VIP room – to jedyny lokal Benihany w Polsce. Znajduje się w samym centrum Warszawy, w prestiżowej lokalizacji - Cosmopolitan Apartaments przy ulicy Twardej. Restauracja oprócz dań serwowanych na miejscu oferuje również dostawy do domu i biura, a także organizację eventów. W sobotnie wieczory goście mogą pobawić się przy muzyce na żywo w restauracji. A solenizanci mogą zorganizować prawdziwe japońskie przyjęcie i skorzystać z urodzinowej oferty promocyjnej restauracji

 

Sieć Benihana powstała w 1964 roku na Manhattanie jako pierwsza restauracja typu teppanyaki. Obecnie liczy 140 lokali na całym świecie.

 

Więcej informacji: marketing@benihanapoland.com

 

 

 

KUP KARTĘ I CIESZ SIĘ ZNIŻKAMI Z OPENCARD !

 

Instagram